22. tammikuuta 2015

karvalakin ryöstö, jäisiä halkoja ja ahkerointia autotallissa

Huomenta ihanuudet!<3 Vieläkin täällä on kova pakkanen ja se tuntuu tunkevan ihan sisälle asti. Villasukat ja paksu aamutakki on olleet ahkerassa käytössä nyt kylmien päivien aikana. Eilinen meni touhutessa paljon erilaista ja päivä vilahtikin nopeasti ohi. Aamun aloittelin kirjoittelemalla tänne (niinkuin tämäkin aamu;), leivoin mokkapaloja (joista tuli aivan mielettömän hyviä) ja sitten lähdin touhuilemaan ulos. Lupasin Pertulle että lämmitän autotallin, koska illalla oli luvassa autoremppaa ja sitä varten piti saada talli lämmitetyksi. Meillä on siis tuolla autotallissa uuni jolla se lämmitetään. Noh, sitä varten miun piti kantaa ensin suuri kasa puita ja pilkkoa ne pienemmiksi. Meidän halkopino oli kauttaaltaan lumen alla ja päällä oleva pressu oli niin jäässä, etten mitenkään saanut sieltä kaivettua puita. Toinen halkopino ei näyttänyt olevan niin jäinen mutta jouduin rämpimään umpihangessa, koska sinne ei ollut aurattu polkua. Lumikolalla sitten raahasin puut autotalliin, niitä tulikin kolme halkolaatikollista.

Saattaa olla aika huvittava näky kun tällainen kääpiö raahautuu lumihangessa nivusiaan myöten ja yrittää kaikin voimin vetää perässään lumikolaa, joka on täynnä painavia jäisiä halkoja. Sitä kun vielä säestää raskas puuskutus rallattelevien "saatananperkeleenhelevetti"-kertosäkeiden kera, viihdyttää varmasti naapureita mukavasti. No sain kuin sainkin halot kannettua ja sitten vielä pilkoin kaikki valmiiksi, että ne vähän kuivaisi ja palaisi paremmin. Eilen kun kirjoitin miten jänskää on kun puut paukkuu pakkasella, niin nämä halot käyttäytyi samalla tavalla ja pamahti kamalalla paukkeella halki kun niitä pilkkoi (olin ihan varma että saan joko turpaani edes yhdeltä halolta tai katkon sormeni kirveellä, mutta onneksi en :D).

Eilisen mokkapalaherkkua johon laitoin oikein extrapaksun täytekerroksen!
Makeanhimo hävisi tällä herkulla ainakin joksikin aikaa :D
Koivut on muutenkin talvisin niiin kauniita, mutta eilisessä pakkassäässä ne oli vielä paljonpaljon nätimpiä<3
Kaikki oksat kuurautuu ihanaan jääkerrokseen.
Eilen tuli otettua taas tosi paljon kuvia ulkona, kaikkialla kun on niin kaunista ja rauhallista.
Aurinkokin yritti paistella, mutta helotti utupilven takaa vain pikkuisen.
Tätä mietin pitkään että mitähän nämä mahtaa olla.
Mutta tulin siihen tulokseen että ne on vissiin tuon
puskan jotain siemenkotasysteemejä :D
Ryöstin Pertun karvalakin kun korvat olisi jäätynyt pipon kanssa tuolla pihalla.
Lähetin Pertulle kuvan tuo hattu päässä ja jäin oottelemaan vastausta.
Hetken päästä tulikin viesti:
"OOTKO VARASTANU MIUN HATUN?! :D!"
Hahha, on kiva olla poikakaverin vaatteiden ryöstelijä ;)
Meillä vierähtikin koko ilta autotallissa remonttia tehdessä, sisälle taidettiin tulla vasta yhdeksän maissa. On tosi kiva olla nuissa autorempoissa apuna, kun oppii samalla itekkin kaikkea uutta. Pertusta se saattaa olla vaan rasittavaa kun koko ajan oon kyselemässä "Mitä tää tekee?" "Entä jos tää lähtee irti?!". Olin taas apukätenä koko illan ja samalla pidin tulta yllä uunissa ja kannoin lisää puita. Enpähän tunne hirveen monta tyttöä joka suostuisi ihtensä paskaamaan autotallin lattialla kontatessa, naama noessa, hiukset täynnä puunsilppua ja kädet öljyssä, mutta miusta se on ihan kivaa :D Sen hommailun jälkeen oli aika ihana tunne päästä suihkuun pesemään kaikki likapaska päältä ja heittää tuhruset vaatteet pyykkikoneeseen!

Tänä iltana olisi edessä taas samanmoista operaatiota. Mie päivällä lämmittelen tallin valmiiksi iltaa varten ja sitten touhuillaan taas varmaan yötä myöten. Oon mie tehny jotain tyttömäisiäkin juttuja, kun siivosin kaikki meikkikaapit ja heitin kaiken turhan menemään. Lisäksi järjestelin itelleni ihan kunnon meikkauspisteen, koska ennen oon tottunu meikkailemaan sohvalla laiskasti röhöttäen. Nyt on pöydän ääressä kunnon peili ja penkki ja uudet meikkausvalotkin on postissa matkalla kotiin. Ennen oon meikannu ihan vaikka yhden pikkulampun valossa, mutta ehkä meikkaaminenkin luonnistuisi paremmin kun käytössä olisi oikeasti hyvä valaistus. Tällä hetkellä miun väliaikaratkaisuna toimii pelkkä kirkas yöpöydänlamppu.

Mmmm, muutama mokkapala nassuun ja touhuamaan.
Mukavaa torstaita iloisen mielen kera kaikille teille!<3

6 kommenttia:

 1. Nams, en muistakkaan koska oisin viimeks tehny mokkapaloja kun ne on lopulta niin helppo tehdä :D täytyy joku päivä taas innostua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekään en oo vähään aikaan tehny! :D ja nuiden leipominen on kyllä tosi nopsaa, ei tainnut kun joku puolisen tuntia mennä kun nuo pyöräytteli valmiiksi :)) NAM!

   Poista
 2. Ootko jossakin koulussa tai töissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo tällä hetkellä viellä kummassakaan :) Otan vähän omaa aikaa nyt kun siihen on mahdollisuus. Kovat pohdiskelut on menossa sen suhteen että mitä sitä tulevaisuudessa oikein haluaisi tehdä :)

   Poista
 3. Eiii kuinka rupes tekeen mieli mokkapaloja :DD Näyttää ihan sairaan hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha :D voi että ne olikin ihan hirrrrmusen hyviä! Sain kyllä syyä koko pellillisen yksin, kun meillä kukaan muu ei oo tämmönen sokerihiiri :D !

   Poista

KIITOS PÄIVÄNPIRISTYSKOMMENTISTASI!♥