29. marraskuuta 2014

diy // valoa, varjostusta ja nitojan niittejä

Löysin eilen netistä ihan mahtavat ohjeet kattolampun varjostimen tekemiseen. Mutta muokkailin ohjeet hieman omanlaisiksi ja ajattelin jakaa nämä vinkit myös teille. Tähän tarvitaan aikaa jonkun parisen tuntia ja paljon kärsivällisyyttä. Varsinkin jos siltä puolen ruutua löytyy samanlainen heikkohermo kuin täältäkin, niin vedä syvään henkeä! Voin sanoa ettei nitoja ole vähään aikaan miun parhaimpia kavereita!
Ostin yhteensä 160 kappaletta kertakäyttömukeja, mutta näitä olisi
tarvinnut ainakin sen 200 kappaletta. Varsinkin jos tekee kokonaisen
pallon, niin silloin kannattaa varata neljä tuollaista pakkausta mukeja.
Nitojan kannattaa olla myös hieman pienempi versio, tuo miun on tosi
vanha ja jäykkä niin sillä sai vain kädet tosi kipeäksi ja hermot kireälle!
Koko idea tähän projektiin lähti oikeastaan tästä lampusta, joka on roikkunut ihan tällaisenaan meidän makkarin seinällä.
Tää on ilmeisesti jonkun vanhan joulutähden lamppu, mutta ajattelin laittaa sen uusiokäyttöön koska itse tähteä ei löydy.
Aloita tekemällä ensin "kaksikerroksinen" mukirinkula.
Tähän se pieni nitoja on paljon kätevämpi, koska tuolla
isolla oli todella tosi ahdasta ja vaikeaa koittaa nitoa.
Aloitus näyttää siis tältä, sitten ruvetaan vain lisäämään päälle mukeja. Periaatteessa aivan kuin rakentaisi iglua tai sellaista lumipallolyhtyä.
Mukeja on kätevä ensin nitoa sellaisiksi pieniksi jonoryhmiksi ja vasta sitten kiinnittää kerralla tuohon isompaan rinkulaa.

Tällainen se sitten valmiina on! Miulla loppui mukit kesken ihan tuolla mäen päällä!
Olin ajatellut että teen tällaisen suuren lattiavalaisimen meidän makuuhuoneeseen,
mutta sitten innostuin kun Perttu sanoi että siitä voisi tehdä ihan kattolampunkin!
Onneksi siis mukit loppui, nyt tuossa päällä on aukko josta saa sitten kattolamppu
kiinnikkeet summuut vedettyä vielä myöhemmin läpi!
Mie tykkään tuosta ihan mielettömän paljon! Tuollaisen voi tehdä ihan vaikka normaalilla yölampullakin kun laittaa sen vain tuonne sisään. Tuosta tulee myös tosi hienon näköinen jos jaksaa väkertää loppuun asti ihan kokonaiseksi palloksi. Miulta vain loppui ne mukit kesken, enkä enää ilinnyt mennä kauppaan ostamaan lisää kun kassaneiti näytti olevan vähän yrmyissään jo silloin kun kävin nuo kaksi pakettia. Ripustushommat saa sitten kyhäiltyä tuonne sisään vaikka rautalangasta. Mutta yksi idea on myös tehdä grillivartaista sellainen ristikko ja siihen kiinnittää sitten lappusysteemit. Taidan laittaa sitten myöhemmin jatko-ohjeita tänne, jos joskus saan vielä tämän laitettua kattoon. Nyt se kaunistaa ja tunnelmavalaisee lämpimällä valolla meidän makuuhuonetta lattialta käsin. Hermoilusta huolimatta, oon todella iloinen että sain tuon valmiiksi ja sitä osaa arvostaa enemmän kun muistaa kuinka paljon sen tekemiseen kulutti aikaa ja varsinkin hermoja!

6 kommenttia:

 1. tosi kivan näkönen tosta kyllä tuli!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) muustakin tuo on hirmu kiva ja antaa semmosen lämpimän valon niin pehmentää pikkusen näitä synkeitä iltoja! :D

   Poista
 2. Ihan sika siisti! Aloin jo kuumeisesti miettiä mistä valaisimesta nykisin lampun ja johdon irti.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, kiitos! :D tuo on kiva kun sen pystyy laittamaan ihan normaalinkin yölampun päälle ihan ilman purkamisiakin :D mutta jos haluaa sen kattoon niin sitten pitää vaan kehitellä jonkinlainen toisenlainen systeemi! :D

   Poista
 3. hieno on, mieki oon haaveillu mukilampun tekemisestä, lusikkalamppu ja suodatinpussilamput on jo tehty
  eihä sole ko mukeja hakemaan niin kulluu sunnuntai-ilta rattosasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuota oli kyllä muuten mukava tehä, mutta kun oli niin mahottoman huono nitoja niin kädet meni älyttömän kipeäksi! :D hei joo, lusikkalamppu kuulostaisi kivalta! :D Pitääkin katsastella jotain uutta väkertely-projektia!

   Poista

KIITOS PÄIVÄNPIRISTYSKOMMENTISTASI!♥